Home / Zanimljivosti / Za najtvrdokornije mrlje: Trik iskusnih domaćica koji će spasiti sve zagorele tiganje
Za najtvrdokornije mrlje: Trik iskusnih domaćica koji će spasiti sve zagorele tiganje

Za najtvrdokornije mrlje: Trik iskusnih domaćica koji će spasiti sve zagorele tiganje

Sve domaćice znaju koliko čišćenje rerne zna da bude neprijatno iskustvo i dosadan posao jer koliko god da čistimo imamo utisak da nije dovoljno.

Osim toga, prilično se namučimo trljajući da očistimo skorelu prljavštinu. Jedna žena je na Fejsbuk grupi “Mums Who Clean” zatražila savet kako da očisti novi tiganj od zagorelog pirinča.

Nakon što su se mnoge žene uključile u deljenje saveta, jedna korisnica je iznela savet koji će oduševiti sve žene. Rešenje se krije u tableti za pranje sudova!

Napunite tiganj ključalom vodom.

Stavite u nju tabletu za pranje sudova i ostavite preko noći.

– Tableta za pranje sudova je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala Vam mame – napisala je zadovoljna žena.

S tabletom za pranje sudova operite i rernu

Ona je otkrila kako je isprobala razne proizvode za čišćenje rerne, ali da ništa nije davalo rezultate. Ali, kada je upotrebila tabletu za pranje sudova i toplu vodu, sva prljavština je nestala.

Postupak je uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive delove rerne, kao i dve tablete za pranje sudova. Ostavila je da odstoji preko noći, te je ujutro prebrisala samo s krpom od mikrofibre ostatke nečistoće.

– Nakon godina upotrebe jakih hemikalija za čišćenje, fascinirana sam da je samo jedna tableta za pranje sudova, topla voda i lagano ribanje odnelo svu prljavštinu – napisala je ona u jednoj grupi na Fejsbuku.

Kako je moguće da tablete za pranje sudova tako dobro čiste?

Fosfati: Kao jedan od glavnih sastojaka u deterdžentima za pranje sudova, fosfati uklanjaju naslage kalcijuma, te razbijaju hranu zalepljenu na loncima i tiganjima.

Enzimi: Ti biološki katalizatori deluju na staničnom novou, te razbijaju naslage hrane i uklanjaju masnoću i ulje otpuštanjem proteina i peptida.

Izbeljivač: Deterdžent ima malu količinu izbeljivača na bazi hlora za dalje otapanje naslaga hrane i dodatno čišćenje.

Površinski aktivne materije: Još jedan mali, ali bitan element u prašku za pranje sudova, tenzidi koji sprečavaju nastanak mrlja od vode.

izvor dnevno.rs

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error