Home / Vijesti / U 61. godini preminuo istaknuti član SDP-a BiH Svetozar Pudarić, mnogi se uz dirljivu snimku prisjećaju njegovog vjenčanja u granatiranom Sarajevu
U 61. godini preminuo istaknuti član SDP-a BiH Svetozar Pudarić, mnogi se uz dirljivu snimku prisjećaju njegovog vjenčanja u granatiranom Sarajevu

U 61. godini preminuo istaknuti član SDP-a BiH Svetozar Pudarić, mnogi se uz dirljivu snimku prisjećaju njegovog vjenčanja u granatiranom Sarajevu

Bivši istaknuti član SDP-a, Svetozar Pudarić preminuo je u 61. godini u Sarajevu nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću. Informacija je potvrđena iz SDP-a.

Pudarić je rođen u Sarajevu 1959. godine, gdje je proveo i svoje posljednje dane života. U politiku je ušao 1976. godine, a 1990, pridružio se Socijaldemokratskoj partiji.

Tijekom 1991. i 1992. godine Pudarić je postao član Skupštine Grada Sarajeva, a nakon rata, imenovan je šefom Kabineta predsjednika Federacije BiH Karla Filipovića. Na općim izborima 2010. izabran je za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, a u ožujku 2011. Parlament FBiH ga je izabrao za potpredsjednika Federacije BiH.

Ono što je zanimljivo o Pudarićevom privatnom životu jest priča o tome kako su se njegova supruga i on vjenčali. Ležeći u bolničkom krevetu, u listopadu 1992. godine, Pudarić i njegova supruga Sanda, teško ranjeni nakon granatiranja Sarajeva odlučili su se vjenčati, a cijela ceremonija bila je zabilježena kamerama.

Emotivnu snimkun koja je nastala u sarajevskoj Vojnoj bolnici danas ponovno prenose mediji u BiH, a možete je pogledati u nastavku.

PIŠE PSD
Lajkujte nas i Sherujte nas