Home / Zdravlje i život / TUŽILA STOMATOLOŠKU ORDINACIJU JER SU JOJ POKUŠALI ZABRANITI DA DOJI DIJETE
TUŽILA STOMATOLOŠKU ORDINACIJU JER SU JOJ POKUŠALI ZABRANITI DA DOJI DIJETE

TUŽILA STOMATOLOŠKU ORDINACIJU JER SU JOJ POKUŠALI ZABRANITI DA DOJI DIJETE

Mama iz Oregona podnijela je tužbu protiv stomatološke ordinacije jer su joj navodno pokušali zabraniti da doji u ordinaciji 16-mjesečnog sina dok njeno starije dijete vadi zub.

Kalee Kellough došla je s dvoje djece u stomatološku ordinaciju Willamette Dental Group’s Bend. Dok je čekala zubara, počela je dojiti sina, izvještava The Oregonian.

Prema tužbi koju je predala prošloga tjedna, zubar, dr. Matthew Haehlen, ušao je u prostoriju i odmah je napustio. Ubrzo se pojavila voditeljica ureda i rekla da dr. Haehlen neće izvaditi njenoj petogodišnjoj kćeri zub dok je ona u ordinaciji.

Isprva je pomislila da joj nije dozvoljeno boraviti u ordinaciji tijekom zahvata, ali kasnije joj je voditeljica otkrila da Haehlen nije htio da doji.

  • Rekla mi je da se zubar ne osjeća ugodno dok se to događa u prostoriji –  izjavila je Kellough.

Rečeno joj je da može u čekaonicu, ali ona je odbila jer je kći htjela da bude uz nju. Na kraju su je ispratili iz ureda, prema navodima u tužbi.

  • Doista me zanima što više odvraća pozornost: dijete koje vrišti ili koje jede –  dodala je majka.

Tužbu je podnijela zbog diskriminacije spola i kršenja zakona države Oregon u kojoj je dozvoljeno dojiti dijete na svim javnim mjestima. Willamette Dental Group’s Bend nema komentara na cijeli slučaj

Redakcija hayat.ba

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error