Home / Region i Svijet / Super mama iz Užica rodila 9. dete: Porodica Irkić bogatija za još jednu devojčicu (FOTO)
Super mama iz Užica rodila 9. dete: Porodica Irkić bogatija za još jednu devojčicu (FOTO)

Super mama iz Užica rodila 9. dete: Porodica Irkić bogatija za još jednu devojčicu (FOTO)

Ilija i Branka prkose svim pravilima: Imaju devetoro dece, privatni biznis i dokaz su da se sve može kad se hoće

Branka i Ilija Irkić (37), bračni par iz Užica koji je velikom porodicom oduševio Srbiju, dobili su svoje 9. dete i 5. ćerku. 

Devojčica, kojoj srećni roditelji još nisu odabrali ime, rodila se pre dva dana, u porodici u kojoj će imati čak osmoro starije braće i sestara, a to su Milica, Vasilije, Bogdan, Anastasija, Nikola, Ksenija, Lazar i Vasilija, stari od 15 do jedne godine.

– Srećni smo i ponosni na našu decu, a posebno na našu malu i zdravu devojku – rekla je Branka za Telegraf.rs.

Foto: Privatna arhiva

Podestimo, Branka je prošle godine oduševila mnoge kada se saznalo da lepa žena sa mužem podiže čak osmoro dece.

– Moj muž i ja nismo planirali ovaj broj, ali smo se svakom neizmerno radovali. Moje trudnoće su lagane, porođaji brzi, deca zdrava! Kako bih mogla na sve to okrenuti glavu i reći “Dosta!”? Ja ne mogu, jer kada pogledam svoju decu, ja sam srećna žena i, što je najvažnije, ispunjena – rekla je tada Branka.

Kad ju je Bog već obdario da može da ima dece, zanimanje mame je najbolje što je mogla da odabere, istakla je ona. Deca su prioritet, svako je različito i izazov ga je razumeti i vaspitati.

Branka i Ilija su, inače, usprešni privatnici i vlasnici objekata “Novi okov” Foto: Privatna arhiva

Po njenom iskustvu, najteže je imati jedno dete, jer kada ih je više, ta deca provode vreme jedni sa drugima. A muž i ona blagosloveni su i velikom podrškom koju im daju roditelji i njihovi duhovnici.

– Mi smo svi bliski i svako daje svoj doprinos. Kod nas se poštuju stariji, neguje tradicija, vera u Boga. Deca uvek od nekoga mogu dobiti smernice. Jako je bitno imati otvoreno srce, a ne predrasude i kritike. Kod nas ne postoji problem, već samo situacija koja se može rešiti. Naša deca, na koju god stranu da se okrenu, imaju nekoga sa kim mogu popričati, provesti vreme. Smatram da svako to ima, samo treba da pogleda oko sebe – poručila je ova neverovatna mama.

(D. Savanović / [email protected])

 

 

 

 

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error