Home / Zanimljivosti / SIROMAŠNI POLJAK BICIKLOM KRENUO NA NAŠE MORE: ‘Želim vidjeti Jadran prije nego potpuno oslijepim’

SIROMAŠNI POLJAK BICIKLOM KRENUO NA NAŠE MORE: ‘Želim vidjeti Jadran prije nego potpuno oslijepim’

--

 

 

Odavno nije novost da Hrvati imaju veliko srce kada je u pitanju spašavanje unesrećenih sugrađana koji su, iz bilo kojih razloga, ostavljeni na milost i nemilost svoje okoline. Ipak, akcija koju je pokrenula jedna plemenita korisnica društvene mreže, pokazala je da Hrvati, kada je ljudska sudbina u pitanju, ne gledaju na naciju, vjeru a niti na boju kože.

Ovo je objava o nesretnom, gotovo potpuno slijepom i siromašnom Poljaku koji se uputio prema našoj obali sa samo jednim ciljem – da vidi Jadransko more prije nego potpuno oslijepi:

“Ispred Glavnog kolodvora, na biciklu sa poljskom zastavicom, moj dragi šogor naletio je na dečka starog 38g, koji je iz Poljske, iz Alenovog rodnog grada krenuo do Novog Vinodolskog prije 2 tjedna.

Dečko s dioptrijom -28, koji ima progresivnu bolest zbog koje će uskoro oslijepiti, krenuo je biciklom do mora jer želi prije nego što potpuno oslijepi vidjeti Jadransko more. Toliko je siromašan da nema za autobus ili vlak pa se vozi biciklom po najsporednijim putevima zbog svog hendikepa, jer je slabovidan, kako bi bila što manja mogućnost da nastrada u prometu. Alen i ja smo odlučili omogućiti mu da do mora dođe brže i lakše autobusom, a da putem može na autobus staviti i svoj bicikl. Toliko je siromašan da je, kada je čuo da je karta za Plitvice 250 kuna, odlučio ne otići na Plitvice, iako mu je želja bila vidjeti ih.

Ako želite pomoći Marcinu (Martinu), molim vas da mi se javite! Sakupljamo mu donacije za kartu, ručak, sitnice. Noćas spava u hostelu, na naš trošak. Hvala na vašoj dobroti.”

Autor: Snježana Vučković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *