Home / Zdravlje i život / POKUŠAVATE SMRŠATI? Saznajte gdje se sve kriju opasni ugljikohidrati, bijeli kruh nije najgori neprijatelj!
POKUŠAVATE SMRŠATI? Saznajte gdje se sve kriju opasni ugljikohidrati, bijeli kruh nije najgori neprijatelj!

POKUŠAVATE SMRŠATI? Saznajte gdje se sve kriju opasni ugljikohidrati, bijeli kruh nije najgori neprijatelj!

Ukoliko ste se koji put odlučili započeti dijetu kako biste skinuli koji kilogram viška, vjerovatno ste se, između, ostalog odrekli i bijelog kruha. No, izgleda da vam bijeli kruh ipak nije najgori neprijatelj u borbi protiv viška kilograma.

Stručnjak za prehranu, Manuel Villacorta, u svojoj je novoj knjizi otkrio koju to hranu prepunu ugljikohidrata treba izbaciti zajedno s bijelim kruhom.
1. Kava s različitim dodacima poput šlaga, čokoladnih mrvica ili preljeva, može imati kalorija kao jedan prosječan obrok, te vrlo visok udio ugljikohidrata. Pribrojimo li tome šećer i zasićene masti iz šlaga i čokoladnog preljeva, ova kafa se može svrstati u rang s prosječnim desertima, prenosi Huffington Post.
2. Iako tzv. bageli nisu toliko popularni kod nas, vani ih ima na svakom koraku, a mi ih možemo usporediti s klasičnim mliječnim pecivima. Ovisno o veličini, takva peciva mogu imati i do 300 kalorija, te 50 grama ugljikohidrata.
3. Pola litre soka ili frapea od svježeg voća može sadržavati i do 75 grama ugljikohidrata i 65 grama šećera, no zahvaljujući činjenicu da su inače zdravi za organizam, takvih se sokova ne treba odreći, nego ih konzumirati u manjim količinama.
4. Možda volite započeti dan s muffinom iz kvartovske pekare, možda biste morali još jednom razmisliti. Ova pekarska slastica krcata je šećerom i ugljikohidratima, i utoliko pogubna za vašu borbu s kilogramima.
5. Jogurt je omiljena hrana svih koji paze na težinu i u tome nema ništa loše, no ukoliko se odučite za jogurt sa želeom od voća (kojeg i kod nas ima sve više) njegova se energetska vrijednost udvostručava.
6. Kokice, iako odličan izvor antioksidansa, vrlo su zasićene ugljikohidratima, a varijante s maslacem, sirom i slično, mogu se popeti i do 1200 kalorija.

Lajkujte nas i Sherujte nas