Home / Region i Svijet / PATRIJARH SPC-a U PEĆI POZVAO SRBE DA O(P)STANU NA KOSOVU: Zašto s njima ne provede koji mjesec kad mu je toliko stalo?
PATRIJARH SPC-a U PEĆI POZVAO SRBE DA O(P)STANU NA KOSOVU: Zašto s njima ne provede koji mjesec kad mu je toliko stalo?

PATRIJARH SPC-a U PEĆI POZVAO SRBE DA O(P)STANU NA KOSOVU: Zašto s njima ne provede koji mjesec kad mu je toliko stalo?

Patrijarh srpski Irinej služio je liturgiju u Pećkoj patrijaršiji, a vjernicima je poručio da su oni i tu svoji na svome, gdje treba da “ostanu I opstanu”

“Ja sam ovde na svome i vi ste ovde svoji na svome. Ostajte i opstajte”, rekao je patrijarh, saopštila je televizija Hram.

Patrijarh Irinej na Kosovu boravi povodom predstojećih vaskršnjih praznika da bi, kako se navodi, svoj vjerni narod “rečima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostanu i opstanu”.

Patrijarh je veći dio jučerašnjeg dana, dodaje se, proveo sa vjernicima koji su došli na poklonjenje “u najveću srpsku svetinju”, a najveća radost mu je, kako se navodi, bila što je među vjernim narodom bilo i puno djece.

 

On je u Pećkoj patrijaršiji primio učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja “pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji”, navodi se u saopštenju.

Patrijarh je zajedno sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem, sveštenstvom I moanaštvom prošetao ulicama Peći i tom prilikom posjetio Crkvu Svetog Jovana – Mitropoliju u tom gradu, koja je porušena prije osam godina, a sada je ponovo obnovljena.

(SB/B92/Tanjug)

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error