Home / Zanimljivosti / OTKRIVEN TAJNI SASTOJAK POMFRITA IZ MCDONALDSA: Više ga nikada NEĆETE jesti kad ovo saznate! (VIDEO)

OTKRIVEN TAJNI SASTOJAK POMFRITA IZ MCDONALDSA: Više ga nikada NEĆETE jesti kad ovo saznate! (VIDEO)

--
Da li ste se nekada pitali zašto pomfrit iz McDonaldsa ima tako jedinstven okus? Ovu tajnu otkrio je Independent.

 

Kompanija je na svom sajtu napislala kako se radi o “prirodnoj aromi govedine”, dodatku koji se dobija iz mlijeka. Dakle, ako ste mislili da je ova vrsta obroka posna, bili ste u velikoj zabludi, piše Dnevno. rs.

Tokom procesa hidrolize, proteini iz pšenice i mlijeka se razgrađuju vodom, a rezultat je umami ukus koji pomfritu daje poznatu ‘mesnu’ mirisnu notu.

Pomfrit se pravi od cijelih krompira, koji se ljušte, seku i djelimično prže, nakon čega se naglo hlade, pakuju i odvoze u restorane.

– Isječene krompire provlačimo kroz mašinu za blanširanje kako bismo uklonili sve prirodne šećere iz njih– kaže Mario Dupuis, menadžer kompanije Mekejn iz Kanade koja snabdeva pomfritom poznatu kompaniju.

– Nakon toga dodajemo rastvor dekstroze kako bismo dobili ujednačenu površinu krompira, i dodatke koji sprečavaju da krompir potamni– dodaje Dupuis.

Tu su i dinatrijum pirofosfat za očuvanje boje, kao i hidrogenizovano sojino ulje i so, koji pojačavaju umami ukus.

Kompanija je obećala da će do 2025. godine preći na kupovinu jaja isključivo od farmera koji ne drže kokoške u kavezima, a u međuvremenu je u svoje restorane uvela razgradivi pribor za jelo.

Pogledajte video i podijelite s prijateljima:

Izvor: Dnevno.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *