Home / Vijesti / Opasna provokacija Dragana Lukača: Republika Srpska je vječna, pripadnici MUP-a su dobro uvježbani…
Opasna provokacija Dragana Lukača: Republika Srpska je vječna, pripadnici MUP-a su dobro uvježbani…

Opasna provokacija Dragana Lukača: Republika Srpska je vječna, pripadnici MUP-a su dobro uvježbani…

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banja Luci da je sve spremno za obilježavanje Dana RS – 9. januara, te da će u svečanom defileu učestvovati više od 500 pripadnika MUP-a RS i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora.

“Pripadnici MUP-a Republike Srpske su dobro uvježbani za svečani defile povodom obilježavanja Dana Republike. Nekoliko mjeseci su intenzivno sprovodili aktivnosti da bi veličanstveno bio obilježen praznik”, rekao je novinarima Lukač nakon generalne probe za svečani defile.

On je izrazio nadu da će građani sutra dostojanstveno, ponosno i veličanstveno obilježiti Dan RS.

“Republika Srpska je vječna, to je naš zavjet i dužni smo da je čuvamo. Nadam se da će i generacije koje dolaze nastaviti naš put”, dodao je Lukač i napomenuo da će sutra biti preduzete i potrebne bezbjednosne mjere – prenio je N1.

Generalnoj probi prisustvovala je i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. godine provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana

.https://www.bhdijaspora.net

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error