Home / Region / OČEKUJE ZLATNU MEDALJU NA SP: Sportista iz Sarajeva koji po danu pere auta, a navečer trenira…

OČEKUJE ZLATNU MEDALJU NA SP: Sportista iz Sarajeva koji po danu pere auta, a navečer trenira…

--

Nermin Hasanbegović Ćelo (29) iz Vlasenice, koji trenutno živi i radi u Sarajevu, dijeli sudbinu brojnih sportista u Bosni i Hercegovini u okviru koje ona malo ulaže u razvoj sporta a od sportista očekuje uspjehe, medalje, da budu ambasadori svoje zemlje. No, ne žali se.

 

Kako sam kaže voli sport, voli teretanu te mu dizanje tegova dođe kao nešto gdje, nakon napornog rada u jednoj autopraonici, ispuše svoje ventile.

– U teretani sam upoznao dosta prijatelja sa sličnim sklonostima, a među njima i Sanela Čičića, dvostrukog balkanskog prvaka u dizanju tegova. Uz njegovu stručnu pomoć kao trenera od 2014.godine značajnije se bavim dizanjem tegova te se uključujem u različite vidove takmčenja gdje se iskazuju oni koji se svojom snagom i mišićima žele pokazati u pravom svijetlu. U martu ove godine, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sarajevu osvojio sam srebrnu medalju u powerliftingu i srebro u deadliftingu u kategoriji seniora do 75 kg – open, kaže Hasanbegović.

hasanbegovic-34

Hasanbegović odvojio srebro u powerliftingu i srebro u deadliftingu

Prema njegovim riječima naša zemlja, jedina na Balkanu, nema powerlifting savez ni neke ozbiljne klubove.

– No, to mi ne smeta da se takmičim samostalno i kao pojedinac prestavljam Bosnu i Hercegovinu. Trenutno se pripremam za GPC svjetsko prvenstvo u powerliftingu koje će se od 17. do 24. septembra ove godine održati u Srbiji. Vjerujem da će se iznad mene, na postolju gdje se budu uručivale pobjedničke medalje, zavioriti zastava naše zemlje Bone i Hercegovine. Ne skrivam svoje ambicije da se, u kategorijama u kojim budem nastupio, okitim zlatom, kazao je Hasanbegović.

Izvor: avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *