NEZAPAMĆEN HOROR U ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Pretukao školsku drugaricu koja je imala leukemiju, završila sa POTRESOM MOZGA!

NEZAPAMĆEN HOROR U ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Pretukao školsku drugaricu koja je imala leukemiju, završila sa POTRESOM MOZGA!

--
Desetogodišnja Sara iz Sremske Mitrovice zadobila je potres mozga u školi jer ju je dečak iz odeljenja više puta udario pesnicom u glavu. Devojčica je imala leukemiju i veoma teško lečenje!

Moja ćerka Sara je završila u bolnici s potresom mozga i na infuziji zato što ju je nekoliko puta udario pesnicom u glavu dečak iz odeljenja u školi!

Kada je došla kući, htela je da jede i spava jer ju je bolela glava. Uzela je jedan komadić hleba i kašiku gulaša i onesvestila se! Počela sam da vičem: “Saro, Saro…” Nije reagovala. Bila je u nesvesti nekoliko minuta, jedva sam je oporavila. Satima smo proveli u bolnici, na infuziji, nakon čega je puštena kući na strogo mirovanje. To nije smelo da se desi jer je ona imala leukemiju i veoma teško lečenje, pretakali su joj krv kroz vene na glavi. Jedva smo spasli dete, neću dozvoliti da je bilo ko povređuje.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

Ovim rečima je Bojana Jovanović (34), majka desetogodišnje Sare, koja ide u treći razred Osnovne škole “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici, za Kurir opisala dešavanja u četvrtak posle četvrtog časa. Navodi da je devojčicu udario dečak koji je od početka školske godine bio neprijatan prema njoj.

– Zadirkivao ju je, ismevao, gađao gumicama, ali nije bilo fizičkog nasilja. U četvrtak su odgovarali srpski i ona je dobila četvorku, a on trojku. Njega je očigledno razbesnelo što je ona bila bolja od njega i kad su krenuli na fizičko, čekajući u redu, on joj je rekao da se pomeri, a ona nije htela. Tada je počeo da je udara pesnicama u glavu. Sara je sve prijavila učiteljici Kovinki Radekić, ali ona nije reagovala! Još je tvrdila da Sara ništa nije rekla, a ja znam da moje dete nikada ne laže, tako je vaspitano – sva uzrujana priča majka Bojana, koja ima još dve devojčice i čeka četvrto dete.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ona dodaje da su u bolnici bili do pola devet uveče i da devojčica narednih dana neće ići u školu.

– Želim da se ovo ne sakrije, treba svi da znaju. Ne krivim to dete ili njegove roditelje koliko krivim učiteljicu, koja se pravi da ništa ne zna – kaže zabrinuta majka.

 

SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI,
MINISTARSTVO PROSVETE OBAVEŠTENO

MAJKA POVREĐENE DEVOJČICE JE OTIŠLA U POLICIJSKU STANICU U SREMSKOJ MITROVICI I PRIJAVILA VRŠNJAČKO NASILJE. IZ MINISTARSTVA PROSVETE KAŽU ZA KURIR DA IH JE UPRAVA ŠKOLE OBAVESTILA O DEŠAVANJIMA.
– SLUČAJ JE ŠKOLI PRIJAVLJEN JUTROS, NAKON ČEGA JE OBAVEŠTENO I MINISTARSTVO. U TOKU JE PRIKUPLJANJE PODATAKA, OBAVLJAJU SE RAZGOVORI S UČENICIMA I UČITELJICOM, NAKON ČEGA ĆEMO IMATI VIŠE PODATAKA – REČENO NAM JE U MINISTARSTVU PROSVETE. DIREKTORKA  ŠKOLE DRAGANA SRETENOVIĆ KAŽE DA JE MAJKA DEVOJČICE PODNELA USMENU PRIJAVU.

– ODMAH NAKON TOGA, MI SMO U SKLADU SA ZAKONOM I PROTOKOLOM ZA ZAŠTITU DECE I UČENIKA OD NASILJA, ZLOSTAVLJANJA I ZANEMARIVANJA PRISTUPILI UTVRĐIVANJU SVIH RELEVANTNIH ČINJENICA. MI SE RASPITUJEMO ZA ZDRAVSTVENO STANJE UČENICE I POSEBNO NAPOMINJEMO DA ŠKOLA PREDUZIMA I DA ĆE I U UBUDUĆE PREDUZIMATI SVE MERE PREDVIĐENE ZAKONOM – REKLA JE SRETENOVIĆ ZA KURIR.

Kurir.rs/ Silvija Slamnig

Lajkujte nas i Sherujte nas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*