Home / Region i Svijet / NESREĆA , NA AUTOCESTU RIJEKA-ZAGREB SLETIO AVION, Mala Cessna prizemljila na kolnik između Vrbovskog i Ravne Gore, nema ozlijeđenih
NESREĆA , NA AUTOCESTU RIJEKA-ZAGREB SLETIO AVION, Mala Cessna prizemljila na kolnik između Vrbovskog i Ravne Gore, nema ozlijeđenih

NESREĆA , NA AUTOCESTU RIJEKA-ZAGREB SLETIO AVION, Mala Cessna prizemljila na kolnik između Vrbovskog i Ravne Gore, nema ozlijeđenih

Na autocesti Zagreb-Rijeka između Vrbovskog i Ravne Gore avion tipa Cessna 150 M u subotu oko 10 sati sletio je na kolnik.

Iz Hrvatskog autokluba o tom su incidentu koji je prošao bez ozlijeđenih, izvijestili kao o ‘prometnoj nesreći’ između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora na autocesti A6 u smjeru Rijeke, zbog čega se vozi jednim prometnim trakom.

Vatrogasci DVD-a Vrbovsko potvrdili su za Jutarnji da su intervenirali na mjestu događaja, u blizini odmorišta Tifon, ali napominju da su daljnje postupanje preuzeli vatrogasci Autoceste Zagreb-Rijeka.

Zasad nema službenih informacija o okolnostima zbog kojih je avion, koji ima manja oštećenja na ‘nosu’, morao sletjeti.

Ravna Gora, 170819.
Sportski zrakoplov zbog kvara je sletio na autocestu Zagreb-Rijeka izmedju Vrboskog i cvora Ravna Gora.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

– Do prisilnog slijetanja došlo je najvjerojatnije zbog tehničkih problema na avionu, nitko nije stradao, te je u tijeku uklanjanje aviona s prometnice, potvrdili su Hini iz HAC-a.

 

 

 

Kako se doznaje, u avionu je bilo dvoje ljudi.

Riječ je o instruktoru letenja Teodor G. i njegovoj učenici koja se upravo pripremala za skorašnji ispit, a poletjeli su iz Zagreba.

Reporter Jutarnjeg s mjesta događaja javlja kako je zrakoplov i dalje na autocesti, te je u tijeku očevid kojem je prisutan i instruktor leta.

Doznajemo i kako je Cessni najvjerojatnije otkazao motor, a do tehničkog kvara došlo je u 55. minuti leta.

.https://www.jutarnji.hr

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error