Home / Zdravlje i život / Nekoliko sjajnih prirodnih sokova koji će čuvati vaše zdravlje
Nekoliko sjajnih prirodnih sokova koji će čuvati vaše zdravlje

Nekoliko sjajnih prirodnih sokova koji će čuvati vaše zdravlje

Citrus koktel: Za citrus koktel vam je potrebna jedna pomorandža, jedna mandarina, četvrt limuna i malo nane. Priprema: Oljuštite pomorandžu, mandarinu i limun. Povadite koštice jer mogu biti gorke. Iskoristite i pulpu. Propustite sve kroz sokovnik zajedno sa nanom. Ovo je količina za jednu čašu.

Sok od jabuke i kruške: Da bi ovaj sok bio delotvoran, treba vam jedna kruška i dve jabuke. Priprema: Vodite računa da kruška bude potpuno zrela da bi se eliminisala kiselost jabuke. Izvadite sredinu sa košticama, isecite voće na kockice i propustite kroz sokovnik.

Ananas – Sok od ananasa je dobar za poboljšanje funkcije bubrega i jetre i sadrži jednu supstancu koja je prirodni sagorjevač masti. Generalno pomaže da se tijelo osveži. Takođe, ananasov sok se preporučuje za liječenje angine.

Breskva – Sok od breskve jača srčani mišić i liječi srčane aritmije. Pomaže kod anemije i gastritisa.

Crna ribizla – Sok od crne ribizle je odličan kod nedostatka vitamina, anemije, gastritisa sa niskim nivoom kiseline, bronhitisa, gripa i angine. Uspješno se bori protiv virusa, jača imuni sistem i veoma je bogat vitaminom C.

Popite makar jedan od ovih sokova dnevno i bićete mnogo zdraviji i snažniji. Vaše tijelo će dobiti dodatni brzi unos vitamina što znači da će tijelo postati otpornije i jače na sve gripe, prehlade itd.

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error