Home / Nauka i Zdravlje / Muči vas začepljeno uho? U domaćoj medicini je spas!
Muči vas začepljeno uho? U domaćoj medicini je spas!

Muči vas začepljeno uho? U domaćoj medicini je spas!

1.Maslinovo ulje

Zagrijte maslinovo ulje na laganoj vatri i umočite u njega vaticu koju onda prislonite uhu. Držite nekoliko sati ili preko noći, ovisno o jačini tegoba. Ako vas baš strašno boli, ulje kada se malo ohladi možete uliti u uho.

2. Čuvarkuća

Iscijedite sok iz cvjetova čuvarkuće i ulijte u uho. Pričekajte bar 15 minuta, a onda se okrenite na drugu stranu kako bi višak voska iz ušiju iscurio van. Ako i dalje osjećate bol ponavljajte postupak.

3. Bijeli luk

U uho stavite jedan očišćeni režanj bijelog luka preko noći. Ne morate se bojati da će ispasti jer prianja uhu gotovo anatomski, a i brzo ćete primijetiti rezultate. Već nakon par minuta osjetit ćete toplinu u uhu i kako bol opada, a vosak curi van.

4. Sol i voda

Kašičicu morske soli otopite u pola šalice tople vode te nakapajte u začepljeno uho, a neki savjetuju i da takvu otopinu stavite u špricu kakvu možete kupiti u ljekarni pa da vodu naglo uštrcate u uho jer ovaj postupak razbija vosak koji često zna zapeti u uhu u obliku kuglice. U tom slučaju stanite ravno i špricu malo nakrivite u stranu, a postupak je često vrlo efikasan nakon dva, tri pokušaja pa ovaj postupak nećete morati ponavljati kao prethodne.

5. Soda bikarbona

Pomiješajte jednu četvrtinu kašičice sode bikarbone i dvije žlice vode i nakapajte u začepljeno uho. Pričekajte bar 15 minuta, o onda se okrenite na drugu stranu kako bi višak voska iz ušiju iscurio van

.https://aura.ba

--
Lajkujte nas i Sherujte nas