Kim Kardashian West objavila je kako već neko vrijeme jede biljnu hranu, nastojeći smanjiti cjeloživotnu borbu s psorijazom i psorijatičnim artritisom. Kim i Kanye također odgajaju svo 4 djece na biljnoj prehrani – zbog njihovog zdravlja, ali i zbog klime. Također je, na nagovor Pamele Andreson, odbacila svoje krznene bunde i zamijenila ih onima od umjetnog krzna.

Prema nedavnom postu na Twitteru “Keeping Up With the Kardashians”, njena djeca, Psalm, 8 mjeseci, Chicago, 2, Saint, 4, svi jedu biljnu hranu, s izuzetkom djevojčice North, 6½ , koja i dalje jede ribu.

Kardashian West objavila je prošle godine kako jede biljnu hranu, nastojeći smanjiti cjeloživotnu borbu s psorijazom i psorijatičnim artritisom.

“Prije nego što me je artritis pogodio, provela sam oko četiri mjeseca uzimajući sve prirodno – svaku mast, kremu, serum i pjenu što se može zamisliti i sve ostalo kod dermatologa”, napisala je u postu na blogu na web stranici sestre Kourtney Poosh.

„Probala sam čak i biljni čaj koji je imao okus katrana. Probala sam sok od celera osam tjedana. Tada bih pila sok od celera pomiješan s čajem. Radila sam to dva puta dnevno. Jednostavno me sve iscrpilo. Svoju prehranu sam promijenila na biljnu (koju još uvijek slijedim). “

Rekla je da radi na smanjenju stresa i da odvaja  vrijeme za sebe kako bi bila “centrirana”. A dijeta i dalje igra ulogu: “Živim zdrav život i trudim se jesti što je više moguće biljne hrane i piti smoothie od morske mahovine”, napisala je.

Kim je također, na nagovor legendarne Pamele Anderson, dugogodišnje veganke i poznate aktivistice za prava životinja, zamijenila svoje omiljene krznene bunde s onima od umjetnog krzna.

Odgajanje djece vegana

Reality zvijezda nedavno je također pokazala sadržaj svojih nekoliko ogromnih hladnjaka.

‘Razgledavanje’ počinje u njezinoj povećoj smočnici prepunoj hrane spremljene u staklenke. Također, otkrila je kako su se ona i suprug Kanye West riješili svih plastičnih zdjela.

Nakon smočnice, pokazala je i walk-in hladnjak koji je veličine povećeg ormara, pun brojnih Beyond Meat veganskih proizvoda te ‘svježih organskih proizvoda’, a većina njih uzgojena je, kaže Kim, u njezinom dvorištu.

Pokazala je i kakvu je večeru isplanirala za obitelj toga dana – veganske tacose. Nakon večere pokazala je još dva hladnjaka i zamrzivača.

Ogromna kuhinja i smočnica Kim K. potaknula je zavist mnogih na društvenim mrežama. Jedan obožavatelj na Twitteru je napisao: ‘Svi prestanite s onim što radite i otiđite pogledati Kiminu kuhinju. Nikad se nisam tako siromašno osjećao’, napisao je. ‘Hladnjak Kim Kardashian veći je od moje kuće’, našalio se drugi.

Kardashian West nije jedina majka koja odgaja djecu na biljnoj prehrani. Sve veći broj škola u USA nudi učenicima i obroke bez mesa.

Supruga filmaša Jamesa Camerona, Suzy Amis Cameron, vodi školu MUSE u okrugu Los Angeles. Poslužuje studentima samo veganske obroke, te je napisala knjigu „Jedan obrok dnevno“ (One Meal a Day”).

Prema Amis Cameron, prebacivanje na jedan veganski obrok dnevno godišnje uštedi do 200.000 litara vode i smanji jednako plina koliko se oslobodi na putu od LA-a do New Yorka.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić / livekindly.com

VEGAN 100%