Još jedna provokacija – Proslava tzv. Podgoričke skupštine u Hramu; Amfilohije: Bolje spomenik Musoliniju nego Titu

Još jedna provokacija – Proslava tzv. Podgoričke skupštine u Hramu; Amfilohije: Bolje spomenik Musoliniju nego Titu

--

Postavio/la: Jelena Ćetković

Evo šta je poručio na skupu Amfilohije!

Centralna proslava povodom stogodišnjice  tzv.Podgoričke skupštine održava se večeras u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.Proslavu organizuje Srpski nacionalni savjet Crne Gore.Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović kazao je da je stepen netrpeljivosti prema srpskom narodu dostigao vrhunac.

“I može se mjeriti netpreljivošću koju trpi sprski narod na Kosovu”, rekao je Vuksanović i dodao da je netpreljivosti kako je istakao  doprinijela i Rezolucija kojom se odluke Podgoričke skupštine proglašavaju ništavnim, a koju je usvojila Skupština Crne Gore.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije  kazao  je da samo Crnogorci mogu da poništavaju odluke od prije sto godina, što on, kako je kazao ne razumije.

“Nemojte na bratoubilaštvu i mržnji da gradite budućnost ove fizički male, ali po duhu i vrijednostima velike Crne Gore”, poručio je Amfilohije.

Amfilohije je ocijenio katastrofalnom odluku vlasti Podgorice da podigne spomenik Josipu Brozu Titu.

“Manje je Musolini zaslužan za katastrofu Podgorice od Tita. Ako već hoće da podižu nekom spomenik, onda je bolje je da podignu Musoliniju, a ne Titu”, dodao je Amfilohije.

Skupu su, između ostalih prisustvovali poslanici Demokratskog fronta,  lider Prave Crne Gore Marko Milačić, ambasador Srbije Zoran Bingulac.

Matija Bećković, koji je trebalo da prisustvuje skupu u Podgorici, pozdravljen je aplauzom

.http://www.antenam.net/

Lajkujte nas i Sherujte nas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*