Home / Uncategorized / Javno okupljanje,Nakon kritike stranaca, MUP RS odustaje od novog zakona
Javno okupljanje,Nakon kritike stranaca, MUP RS odustaje od novog zakona

Javno okupljanje,Nakon kritike stranaca, MUP RS odustaje od novog zakona

Nakon kritika iz međunarodne zajednice, MUP RS bi mogao odustati od spornih prijedloga zakona.

Ambasade SAD, Njemačke i Velike Britanije te OHR saopštile su danas da je MUP RS dostavio nacrt Zakona o javnom okupljanju ekspertima međunarodne zajednice u svrhu dobijanja njihove stručne ocjene, te da bi isto trebalo uraditi i sa predloženim amandmanima na Zakon o javnom redu i miru.

U saopštenju iz MUP Srpske naglašava se da je cilj da se dobije kvalitetno dobro rješenje, do utvrđivanja prijedloga ovog zakona.

– Istovremeno, u skupštinskoj proceduri na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske naći će se Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji predviđa mogućnost uvođenja rezervnog sastava policije, što je i praksa mnogih zemalja članica Evropske unije, a sve s ciljem podizanja stepena bezbjednosti građana i imovine – ističu iz MUP RS.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo nije uputilo u skupštinsku proceduru nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom okupljanju, kako su to mnogi mediji posljednjih dana objavili, niti se Vlada Republike Srpske o njemu izjasnila.

– Imajući u vidu da je riječ o radnoj verziji, Ministarstvo neće u ovom trenutku nastaviti rad na izmjenama ovog zakona, niti će ovaj materijal uputiti u procedure – dodaje se u saopštenju.

(Vijesti.ba)

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error