Home / Vijesti / Ekspresno odbijen Vučić iznenađen što Crna Gora ne sluša njegove “savjete”
Ekspresno odbijen Vučić iznenađen što Crna Gora ne sluša njegove “savjete”

Ekspresno odbijen Vučić iznenađen što Crna Gora ne sluša njegove “savjete”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iznenađen je reakcijom Vlade Crne Gore jer se, kaže, ni na koji način nije miješao u njihove unutrašnje stvari.

Nije ih, kaže, ni savjetovao, kako oni tvrde.

Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi  srpskog naroda i srpske crkv – objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno miješali u unutrašnje stvari Srbije, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kada iznose svoje stavove o rješavanju kosovskog problema koji je proble Srbije, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže Srbiji lekcije.

– Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam iznio molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvrijeđenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povrijedio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da mijenjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože miješanja i savjetovanja – dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumio i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

– Hvala na velikom razumijevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome – istakao je Vučić.

Crnogorska Vlada saopštila je, nakon što je predsjednika Srbije Aleksandar Vučić pozvao Crnu Goru da ne usvaja prijedlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, da niti Podgorica “kreira” zakonodavne aktivnosti Srbije, pa neće ni Srbija crnogorske.

(Vijesti.ba)

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error