Home / Region i Svijet / Drama u vrtiću: Djevojčica (2) se otrovala, popila sredstvo za dezinfekciju
Drama u vrtiću: Djevojčica (2) se otrovala, popila sredstvo za dezinfekciju

Drama u vrtiću: Djevojčica (2) se otrovala, popila sredstvo za dezinfekciju

 

U vrtiću “Naša radost” u Rači u Srbiji odgajateljica je greškom djetetu, umjesto vode, dala da popije sredstvo za definfekciju. Dijete je na intenzivnoj njezi i nije životno ugroženo, prenosi RTS.

Samo nekoliko sati nakon što je Jelena Radovanović dvoipogodišnju kćer odvela u vrtić, odgajateljica ju je pozvala da dođe po dijete, jer malenoj nije bilo dobro, piše RTS.

Liječnici u Rači nisu mogli utvrditi zašto dijete ima tegobe, pa je obitelj krenula u Kragujevac. Na pola puta, prema riječima djeda djevojčice, odgajateljica im je javila da je djevojčica umesto vode, popila asepsol.

“Kako mi je kćer ispričala, na tom stolu, u učionici ili nekoj drugoj prostoriji, bila je bočica na kojoj je pisalo ‘Jana voda’. Odgajateljica, ne znajući što je u njoj, dala joj je vodu i istog trenutka je djevojčica počela povraćati”, rekao je Tomislav Veljković, djed djevojčice.

Djevojčica je smještena na intenzivnu njegu i nije životno ugrožena. U vrtiću u Rači tvrde da sredstva za održavanje higijene drže u posebnim prostorijama. Na pitanje kako je moguće da se asepsol nađe u bočici za vodu, kažu da je greškom uliven u nju.

“Polomila se bočica u kojoj je bio asepsol. Utvrdit će se kroz postupak tko je odgovoran. Naravno, svi odgovorni snosit će posljedice u skladu sa zakonom”, ističe direktorica predškolske ustanove “Naša radost” Ljubina Jeftić.

Uz zahvalnost odgajateljici što im je rekla što se dogodilo, obitelja Radovanović traži i odgovornost.

O slučaju je obaviještena policija, nadležno tužiteljstvo i inspekcijske službe. Oni će utvrditi tko je odgovoran za taj događaj.

piše RTS.

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error