Home / Region / DRAMA U BEOGRADU Vjerenica poznatog rukometaša rodila bebu u šestom mjesecu trudnoće, on upao u porodilište i NAPRAVIO HAOS

DRAMA U BEOGRADU Vjerenica poznatog rukometaša rodila bebu u šestom mjesecu trudnoće, on upao u porodilište i NAPRAVIO HAOS

--

Prava drama odigrala se u porodilištu u Višegradskoj kada je vjerenica proslavljenog rukometnog reprezentativca zbog komplikacija rodila bebu u šestom mjesecu trudnoće, sa svega 600 grama.

Izbezumljen rukometaš, upao je u porodilište gdje je pokušao da razvali vrata, vikao i krivio ljekare, a potom čak ušao u dio gdje se žene porađaju i gdje je civilima pristup zabranjen, piše Blic.rs.

Kako “Blic” saznaje, u petak je vjerenica srpskog sportiste iz jedne beogradske bolnice prebačena u GAK Višegradska, zbog stanja koje prethodi pobačaju. Dobila je terapiju i ostala je da leži u bolnici.

Drama je krenula u nedjelju uveče, pola sata prije ponoći. Dežurne doktorke pregledale su vjerenicu sportiste, čije je stanje bilo loše i ona je hitno prebačena u porodilište jer je prijevremeni porođaj krenuo. Nekoliko minuta kasnije, njen vjerenik je stigao u bolnicu i, prema priči ljekara koji su bili u smeni te noći, s vrata počeo da pravi haos.

Doktorka: Pokušao je da razvali vrata, budio žene…

Šta se sve dešavalo, za “Blic” prepričava dr Aleksandra Matejević Rajić, koja je te noći bila dežurni ginekolog u porodilištu.

– Pokušao je da razvali glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao nasilno da ih otvori. Onda je pronašao sporedni ulaz i sa još dvije žene ušao u bolnicu – priča doktorka.

Uputio se pravo na odjeljenje, gdje mu je ležala vjerenica, ali je tu nije našao.

– Urlao je i šutirao vrata, budio žene koje su spavale. Valjda mu je neko rekao da mu vjerenica nije tu, pa je otišao na treći sprat ka odjeljenju gde se žene porađaju. Ušao je u prostorije u koje civili ne smiju da budu. Čim je kročio na odjeljenje počeo je da se dere na nas. Urlao je da smo mu ubili dete, nazivajući nas pogrdnim imenima. Šutirao je sve što mu se nalazilo na putu – kroz suze i još uvijek u šoku prisjeća se dr Matejević Rajić.

Koleginica se branila šipkom

Doktorka dodaje da izbezumljenog rukometaša niko nije mogao da zasutavi.

– Na kraju su ga samo jedna staklena vrata djelila od žene koja se u tom trenutku porađala i koja se jako uznemirila zbog njegove vike i urlanja. To je veliki i krupan čovjeku, a u nedjelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na koleginicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba da izađe odatle, da nas ostavi na miru, ali više se ni ne sećam šta sam mu sve pričala. Na kraju su ga te dvije djevojke, koje su bile sa njim, smirile i odvukle napolje – kaže dr Matejević Rajić.

Dok se u porodilištu odvijala prava drama, vjerenica rukometaša bila je u porođajnoj sali. Mada su ljekari krenuli da izvrše pobačaj, beba je rođena živa i teška je svega oko 600 grama. Odmah su, kaže doktroka, pozvani i neonatolozi i pedijatri.

Inače, pobačajem se smatra svaka trudnoća koja se, zbog komlikacija, završi do 24 nedelje trudnoće i u praksi je veoma retko da se beba u tom slučaju rodi živa.

Drama ispred porodilišta

Ali, drama sa poznatim rukometašem nastaljena je i ispred porodilišta.

– Skupila se ispred ulaza u Višegradsku ubzo grupa ljudi, njih 10 do 15. Mi smo sve to gledali sa prozora i nikome nije bilo prijatno. Plašili smo se da ne nagrnu svi u zgradu i da nas povrede. U međuvremenu nas je trglo i zvono na interfonu. Vidjeli smo da ispred stoje dva muškarca i dve žene. Radnik obezbjeđenja im je tada rekao da može samo jedna osoba da uđe – prisjeća se doktroka.

U bolnicu je puštena njena sestra, koja je inače poznata pjevačica i kojoj je sve objašnjeno. Nakon toga rukometaš i njegovi prijatelji su otišli

.Autor: 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *