Home / Region / Crnogorski pevač na Evroviziji se izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom

Crnogorski pevač na Evroviziji se izvinio se zbog šale na račun dece s invaliditetom

--

 

Predstavnik Crne Gore na Evroviziji Vanja Radovanović izvinio se večeras zbog šale na račun dece s invaliditetom na konferenciji za štampu u Lisabonu, uoči nastupa na evrovizijskom takmičenju.Od Radovanovićeve šale ogradilo se i rukovodstvo Radio Televizije Crne Gore (RTCG), kvalifikujući je kao neprihvatljivu i neumesnu.

Crnogorski pevač je na konferenciji za štampu, na kojoj se predstavljao novinarima upitan da ispriča šalu, rakao : “Znate šta slepa i gluva deca dobijaju za Božić? Rak“, rekao je Radovanović.

Radovanović je rekao da je njegova šala neukusna i neumesna i da se “najiskrenije izvinjava” svima koje je uvredio.

“Šalu sam, pre svega, loše interpretirao. Njen autor je komičar Riki Džervejs i odnosi se na decu s kancerom. Ja sam čovek koji ima dvoje dece i bolna iskustva sa bolestima poput kancera i nikada se ne bih šalio na uvredljiv način s tim, da bih bilo koga povredio”, kazao je Radovanović, a preneli su podgorički mediji.

Direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović ocenio je šalu predstavnika Crne Gore na Evroviziji kao neprihvatljivu i poručio da novinari, urednici i rukovodstvo RTCG ne žele da umanje taj događaj, niti dele takve vrednosti.

“Ovo što smo videli je neumesno, neprimereno, neprihvatljivo i ne odražava stav rukovodstva i novinara Javnog servisa. Žalim zbog toga i nadam se da će Vanja Radovanović, koga znam kao korektnog i vaspitanog čoveka, naći način da objasni ovu situaciju i da se odredi prema svemu tome”, rekao je Mićunović.

Radovanovićevu izjavu su osudili i mnogi putem društvenih mreža.

On je večeras nastupio u okviru druge, polufinalne večeri Evrovizije.

autor: MIMizvor: Beta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *