Buran život Tine Traner je decenijama pod lupom javnosti: Ali se istina o njenom odnosu sa sinovima GURA POD TEPIH

Buran život Tine Traner je decenijama pod lupom javnosti: Ali se istina o njenom odnosu sa sinovima GURA POD TEPIH

Legendarna Tina Tarner danas puni 78 godina. “Od dna do trona”, tako je tekao i njen život i muzička karijera kao njegov važan deo. Lupu javnost nije mogla da izbegne, ali se jednoj nejnoj važnoj ulozi ne posvećuje dovoljno pažnje, ulozi majke. Možda je njen problematičan odnos sa sinovima glavni krivac za tu tišinu?

Tina Tarner na vrhuncu slave
TINA TARNER NA VRHUNCU SLAVEFOTO: PROFIMEDIA

Tina se rodila kao Ana Mej Bulok u Natbušu, u Tenesiju. Bila je drugo dete Zelme Prisile, radnice u fabrici i Flojda Ričarda Buloka, baptističkog sveštenika.

Preselila se zatim sa porodicom u Noksvil, a nakon razvoda roditelja sa sestrom je započela život u Sent Luisu. Oduvek je želela da bude pevačica. Mamio ju je život noćnih klubova prvenstveno zbog muzike i prilike da zapeva u njima.

U tim klubovima je srela i članove benda “Kings of Rhythm” čiji je gitarista bio Ajk Tarner. Ajku se dopao Tinin glas i dodelio joj je ulogu glavnog ženskog vokala.

Ana (što je bilo njeno scensko ime sve do njegove odluke da ona postane Tina) i Ajk bili su izuzetno popualrni šezdesetih godina.

Tina i Ajk: njen strah se vidi i na ovoj slici
TINA I AJK: NJEN STRAH SE VIDI I NA OVOJ SLICIFOTO: PROFIMEDIA

Uspehe su nizali i kada su postali duo Ajk i Tina. Publika nije ni slutila da je muzički tandem, koji je uskoro postao i onaj bračni, iza scene vodio život nalik horor filmu. Za taj horor bio je “zadužen” Ajk koji je godina najbrutalnije tukao pevačicu.

Posle 14 godina bračnog pakla Tina je napustila supruga sa kojim je 1960. dobila sina Ronija (Tina je sa muzičarem Rejmodnom Hilom koji je 1996. preminuo dobila sina Rejmonda Krejga). Odluku da ga napusti donela je nakon što je on po ko zna koji put, nasrnuo na nju u Las Vegasu. I bio je to jedini put kada mu je ona uzvratila.

Sa nekoliko centi u džepu nastavila je dalje. I kako je istorija svetske muzike pokazala, krenula je u velike muzičke uspehe.

Postala je rok ikona. pevačica koja je prodala više od 200 miliona albuma širom sveta. U svojim tridesetim i četrdesetim ona je već bila legenda.

Najveća rame uz rame sa najvećima. Posle velikih uspeha je rešila da se povuče. A onda se 2009. na nagovor Sofije Loren i Opre Vinfri vratila muzici. Poklonila je tada publici svetsku turneju. “Tina: Live in Concert”, u okviru koje je nastupila i na “Live Music Festivalu” na plaži Jaz u Budvi, rešila je da se povuče sa scene. I nakon niza koncerata rekla “zbogom” svetskoj muzičkoj sceni.

Tina Tarner je uspela i da doživi veliku, istinsku ljubav sa 17 godina mlađim Ervinom Bahom. Deceniju i po ju je nagovarao na venčanje, a onda mu se 2013. u Cirihu ispunila želja.

Sa drugim suprugom sa kojim živi u Švajcarskoj: pre nekoliko godina preuzela je državljanstvo ove zemlje
SA DRUGIM SUPRUGOM SA KOJIM ŽIVI U ŠVAJCARSKOJ: PRE NEKOLIKO GODINA PREUZELA JE DRŽAVLJANSTVO OVE ZEMLJEFOTO: PROFIMEDIA

Ali šta je sa Tininim sinovima? O njima retko govori, a kada priča, ističe da oni samo treba da se bore za svoj život. Ove reči neki razumeju, ali neki i osuđuju.

Priča o Rejmondu nije nimalo laka. Godinama je zavisnik od droge, a zbog narkotika je često dolazio u sukob sa zakonom. Roni koji se neuspešno bavi glumom i koji je u braku Afidom Tarner dobio četvoro dece, ne viđa se često u javnosti, još ređe sa slavnom majkom.

Da li i deca sećaju Tinu na mračnu prošlost sa kojom ona više ne može da se bori?

 

 

 

J.M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*