Home / Vijesti / BARALIJA: Čelnicima HDZ-a nije stalo do radnika Aluminija, već do osobnog bogaćenja
BARALIJA: Čelnicima HDZ-a nije stalo do radnika Aluminija, već do osobnog bogaćenja

BARALIJA: Čelnicima HDZ-a nije stalo do radnika Aluminija, već do osobnog bogaćenja

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija kazala je za Vijesti.ba kako je katastrofalno stanje u mostarskom Aluminiju posljedica dugogodišnjeg lošeg upravljanja kadrova HDZ-a ovom tvrtkom.

“Dok se godinama iz Aluminija izvlačio novac za ljude bliske HDZ-u BiH, dok se novac poreznih obveznika rasipao na luksuzne stanove i putovanja, dok su se desetine tisuća maraka trošile na kupovinu Swarovski nakita za podobne kolege i partnere, tada čelnici HDZ-a nisu razmišljali o tome kako žive radnici i njihove obitelji u Hercegovini”, kaže Baralija.

Baralija dodaje da danas, kada su svojim načinom rada i funkcioniranja gurnuli ovog giganta u 400 milijuna KM duga, sjetili su se da postoje neki radnici i neke obitelji koje će ostati na ulici te su njih počeli koristiti kao sredstvo za ucjenu Vlade FBiH.

“Ako je nelegitimnom grdonačelniku Mostara Ljubi Bešliću i premijeru HNK Nevenku Hercegu zaista stalo do radnika u Hercegovini i kvalitete njihovih života, neka preuzmu odgovornost i sklone se s političke scene, njihova nesposobnost im ne dozvoljava da zahtijevaju ili traže bilo što od bilo koga”, smatra potpredsjednica Naše stranke.

Ona ističe kako u ideološkom sklopu nacionalizma naprosto nema mjesta za radnike i kad se iz njihovih usta čuje ta riječ to neminovno znači manipulaciju emocijama biračkog tijela.

“Njima je, kao i do sada stalo samo do vlastitog bogaćenja i stvaranja nove, nikakvim zaslugama privilegirane elite. U tom smislu isti su i premijer Nevenko Herceg i nelegitimni gradonačelnik Ljubo Bešlić kao i oni koje pozivaju u pomoć – Vlada FBiH koju predvode HDZ i SDA, kao i Vlada Hrvatske”, zaključuje Baralija.

https://poskok.info

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error