Home / Zanimljivosti / Al Kapone imao brata koji je bio policajac
Al Kapone imao brata koji je bio policajac
AL CAPONE

Al Kapone imao brata koji je bio policajac

 

Čudna porodična priča je zadesila porodicu poznatog gangstera Al Kaponea…Malo ko zna ali Al Kapone je imao brata rođenog koji se zvao Džejms Vićenco Kapone on je rođen 1892. godine….

Vićenco je imao sedam godina kada se njegov brat ( kasnije najveći gangster Amerike) Al rodio.Vićenco Kapone je napustio svoju porodicu kada je imao 16 godina i pridružio se jednoj cirkuskoj trupi.Međutim život ga je na kraju odveo na sasvim drugu čudni i neobičnu stranu života postao je policajac.

Džejms Vićenco je godinama je putovao po zapadu pod lažnim imenom Ričard Hart.On je jednostavno hteo a možda i morao da sakrije svoje italijansko poreklo odnosno prezime.Voleo da ga tretiraju kao Indijanca ili Meksikanca.

Kada je napustio cirkusku trupu,svoj dom je našao u Nebraski i tu je završio kurs za policajca.I onda je počeo da radi kao zaštitnik zakona,što je poprilično ironično s obzirom na činjenicu da je u isto vreme njegov rođeni brat Al bio jedan od najpoznatijih gangstera u Americi odsnosno kriminalaca.Džejms Vićenco Kapone je 1952. godine  umro u svojoj kući u Nebraski u SAD

https://zanimljivostidana.com

--
Lajkujte nas i Sherujte nas
error